Dag 6: Motril – Almería

Toen ik gisteren in Motril de borden naar Granada zag realiseerde ik me dat ik hier in 2018 vanuit Granada weer bij de kust kwam. Toen was de eindbestemming Malaga.
Vandaag gaat het naar het westen naar Almeria verder over de N340. Ik heb de navigatie hier ook niet echt nodig.
De afgelopen dagen heb ik geen ontbijt meer in het hotel genomen, soms was er geen ontbijt of je kon pas laat ontbijten. In Spanje is er op elke hoek van de straat wel een tentje waar kan je een cortado en een “tostada con tomate” kan halen dus dat is de laatste dagen mijn aanpak en voor de duidelijkheid, ik neem ook nog rond 9:30 een tweede ontbijt 😁.
De route langs de kust is heuvelachtig maar heel mooi en rustig er is hier en daar een tunnel maar die zijn vaak niet langer dan 200 meter en het scheelt natuurlijk behoorlijk in het klimmen en ook hier weer veel wielrenners.
Vanaf Adra is het klimmen afgelopen en is het zo goed als vlak. Het uitzicht is minder boeiend, een weg naast de snelweg naar Almería.
Het is licht bewolkt en dat fietst prima.
Het laatste stukje van 20 km naar Almería gaat langs enorm hoge en steile gele rotsen imposant om langs te rijden.
Het is feestweek in Almería soort van Almería Culinair.
Om 4 uur ben ik bij het hotel, ondanks de hoge temperaturen van rond de 40 graden in de middag was het vandaag prima te doen en net als gisteren een mooie route met veel afwisseling.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


4 reacties

  • Sierk

    Mooie plaatjes weer, Peter! Wat jij rustig aan noemt is voor de meeste een hele uitdaging. Of … nog rustiger aan doen, fiets parkeren in de brouwerij in Marseille en een deel 3 er aan vast plakken 🙂

    • Hé Sierk, ik heb nu het ritme aardig gevonden, ongeveer om de 25km een stop voor koffie en een Tostado, of een ijsje. Een lange lunch op het heetst van de dag en dan het laatste stukje..
      Tsja en de fiets in Marseille parkeren is geen optie. Ik ken daar niemand en mijn Frans is niet zo goed. Nee ik fiets dat kleine stukje wel rustig verder

  • Gabby

    40 graden, jeetje!

    • Ja maar zit nog steeds in het tropenrooster, met zonsopgang vertrekken, minder grote afstanden en ongeveer elk uur een stop en een lange lunch op het heetst van de dag.
      Maar door het mooie uitzicht is het het allemaal meer dan waard.