Dag 9 : Rabland – Malcesine

De afgelopen dagen heb ik niet gekampeerd maar in een hotel geslapen, naast de vele voordelen van een hotel is een nadeel dat je wat later op de fiets stap omdat het ontbijt meestal pas vanaf 7 uur geserveerd wordt. Vandaag was het zelfs om 7:30. Maar dan heb je ook wel wat.
Het vandaag op de fiets wel weer genieten, er staat nauwelijks wind en de omgeving is indrukwekkend. Het tempo zit er goed in want het gaat nog steeds berg afwaarts.
Na 40 km, voorbij Bolzano geen koffie met appeltaart maar mijn eerste Italiaanse cappuccino met een croissantje.
Ik heb veel foto’s gemaakt van wat ik allemaal zie en die foto’s zien er eigenlijk allemaal een beetje hetzelfde uit maar elke keer denk ik “oh dat is ook mooi”.
Je fiets ook nog een stuk langs A22, de Brennersnelweg. Maar die stond helemaal vast, fietsen ging nu wel sneller.
Wat in Italië opvalt is dat je je in een restaurant of op een terras niet hoeft te registreren ook het hotel gisterenavond heeft niets gevraagd. In Duitsland en Oostenrijk moest je ook bij het kleinste bakkertje je gegevens noteren.
Bij Ravazzone gaat het richting Gardameer de provinciale weg naar Torbole het noorden van het Gardameer staat een enorme file eenmaal daar aangekomen blijft dat alle campings helemaal vol zit. Zelf voor een kleine tent, dus ik besluit om maar verder langs het Gardameer naar het zuiden te fietsen de eerstvolgende camping 10 km verderop was wel plek.
Ik ga tot Rome een extra dag in plannen, zodat ik wat meer tijd heb om bijvoorbeeld Parma te zien en wat minder km’s per dag te maken dit alles omdat ik toch nog 4 dagen reserve had.
Morgen tot iets voor Parma.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


7 reacties

  • John hegman

    Goed bezig broer, de foto’s blijven mooi en in het echt is het zelf nog mooier. Even over onze fietstocht, nu in Helmond na overnachtingen in Maastricht en Roermond. De Maasroute hebben we maar even gelaten voor nu. Net gegeten met Koos jr, ik heb hem even uitgenodigd, was gezellig, je krijgt de hartelijke groeten, succes morgen

    • Ja de timing voor het fietsen van de Maar route was niet ideaal. Goede keuze voor een andere route. Doe Koos jr de groeten

  • Marc Schuurman

    Gardameer Torbole. Jeugdsentiment met mijn ouders bij opa en oma kamperen die daar in de jaren 60/70 al met een caravan stonden.
    Toen nog rustig en niet toeristisch.
    Things change….

  • Ha Marc,

    Things change. Denk dat er inderdaad weinig over is van de situatie toen.

  • Marc

    Ja, was er 20 jaar geleden nog en toen herkende ik alleen nog het ijskoude bergriviertje dat dat in het meer stroomde. Voor de rest al de drukte en alles volgebouwd zoals jij het ook zag: Snel verder.
    De andere, hoge kant, van het meer in de noordpunt is/was wel erg mooi. Maar waarschijnlijk onbefietsbaar met smalle kronkelende weggetjes en teveel toerende auto’s

  • M@rry

    Hoi Peter,
    Ik liep wat achter, maar net bij het stukje Torbole ben ik er weer. Dat kan geen toeval zijn ☺. Geniet nog van de rest van je avontuur en ondanks wat slechte dagen, zijn de foto’s weer fantastisch!