Dag 8 : Urgen – Rabland

Er is veel laaghangende bewolking als ik s’morgens vertrek dus is er niet veel van de omgeving te zien.
Het is al een keer verteld maar dit is de route die ik ook in 2013 heb gefietst maar nu blijkt dat ik heel veel fietspaden heb gemist of dat er heel veel fietspaden zijn aangelegd. Toen reed je hoofdzakelijk op provinciale wegen nu wijk ik van die route af en ga via de aangegeven routes en dus rustige fietspaden met een fantastisch uitzicht ondertussen is de laaghangende bewolking verdwenen.
Na een paar uur vals plat zit je in Zwitserland een heel klein stukje maar er is ook niemand bij de douane poortjes. Bij Martina begint de laatste echte klim in de Alpen richting Nauders Oostenrijk. 10 haarspeldbochten die me naar een hoogte van 1437 meter brengen, de klim was eenvoudiger dan die van gisteren maar het is toch wel lekker als je dan op het hoogste punt bent.
In Nauders zijn veel mountainbikers die met hun mountainbike de skiliften ingaan en dan waarschijnlijk met behoorlijke snelheden naar beneden gaan.
Om 12 uur was ik in Italië, ook hier geen controle en ondertussen met de afdaling begonnen.
De route voor de komende 70-80 km kan ik me nog wel herinneren omdat het alleen maar bergafwaarts gaat over een mooi fietspad, enige nadeel is dat het twee richtingen is en het is zaterdag dus best wel druk met mensen die met 30-40 km/h de berg af gaan en mensen die met 10-20 km/h de berg op klimmen dus goed oppassen.
Het weer en het uitzicht is prima je fiets in een vallei tussen de fruitbomen naast een kolkende rivier die een turquoise kleur heeft af en toe een dorpje of een kasteel.
In dit deel van Italië wordt nog Duits gesproken daar ben ik wel blij mee, Italiaans gaat het niet worden dus hoop dat de komende weken ook Engels gesproken wordt en anders wordt het Google translate.
Vandaag was relatief relaxed, Morgen nog een leuke rit naar het Gardameer.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


4 reacties

  • Leo van Hugten

    Hi Peter, mooie verhalen en uiteraard een top prestatie. Goed te lezen dat je ook lessen vanuit het werk al op dag 7 toepast 🙂 nl safety first en preventieve onderhoud. Ik denk dat je inderdaad net voor of om de regenbuien heen bent gereden of er net voor bent. Haarlem en langs de Nederlandse kust is echter wel lekker weer. Nou, je tweede week is begonnen en nu wordt het alleen maar leuker en lekkerder voor je. Geniet en grote klasse.

    • Hallo Leo,,

      Ja dat onderhoud heeft wel geholpen. Wil de fiets eigenlijk nog een keer in de wasstraat met een waterspuit schoonmaken. Qua weer mag ik nog niet klagen 2 dagen regen, een beetje bewolking is niet erg het wordt straks nog warm genoeg.

  • Pieter de Langen

    Wat een mooie trip weer Peter!! En inderdaad het hele slechte weer mooi voor. Geniet van het fantastische Italië! Succes nog even.

    • Hallo Pieter

      Ik ben bijna 3 van de vier weken in Italië, lekker elke dag een stuk fietsen met af en toe een stop om wat te eten. Wat een straf en het weer kan alleen maar beter worden, vandaag was het alweer prima