Dag 6 : Melchingen – Hohenems

Tijdens het ontbijt check ik nog even het hotel dat ik voor vanavond heb geboekt en zie dat het wel aan de Bodensee ligt maar op 1000 meter hoogte, 600 meter hoger dan mijn geplande route, toch maar even de reserveringen gecanceld en een nieuwe gemaakt dat hotel ligt wel een stuk verder weg maar dat is in ieder geval op de route.

De ochtend begon weer wat miezerig en het was ook fris. Maar de route was de eerste uren redelijk vlak en liep zelfs wat bergafwaarts prima te fietsen.
Rond 10 uur was ik in Sigmarinen een stad aan de Donau, daar was ik vorig jaar op 4 augustus ook doorheen gefietst. Daar staat een enorm slot aan de Donau.
Na de koffie en kuche stop begin het wat harder te regenen en eigenlijk bleef het regenen to een uur of vier dus een groot deel van de dag dat maakte het net zo als afgelopen dinsdag een stuk minder leuk, er was nu eenmaal niet veel te zien.
Er waren nog een paar klimmetjes bij, maar hoe hoger je kwam des te kleiner je wereld werd door de mist.
Onderweg waren ook hier hele stukken onderwater gelopen, ik heb mijn schoen ook maar heel kort droog kunnen houden.
Ook bij de Bodensee was er weinig te zien en te beleven. Er liepen we veel mensen met paraplu’s. Maar je kon door het weer de overkant van het meer niet zien.
Het tempo zat er wel goed in en het veranderen van het hotel was een hele goede actie. Om 4 uur passeerde ik de Duits-Oostenrijkse grens maar de route loopt verder langs de Zwitserse grens.
Door de regen en de mist heb ik vandaag niet veel gezien. Laten we hopen dat het morgen beter is.

Morgen de Alpen in met de eerste echte klim na ongeveer 70 km.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


4 reacties

  • Ilse

    Hé pap,

    Wat een weer hè! Het begint soms wel een beetje op waterfietsen te kijken. Ik hoop dat het vanaf nu droger wordt voor je.

    Heel veel plezier nog!
    X Ilse

  • Reinier

    Morgen cima coppi Peter. Succes! En waarschijnlijk als je de bergen over bent beter weer…

    • Ik heb het wel vaker gezegd, bergen zijn leuker dan heuvels. Heuvels blijven maar komen een berg is een lange periode van hard trappen en om je heen kijken, genieten van het mooie uitzicht