Dag 3 : Koln-Rodenkirchen – Bingen am Rhein

Als je in om 6 uur weer op de fiets zit is laat opblijven niet echt een optie. Dus na de eerste helft van de en finale hield ik het voor gezien.
Het is een mooie zonnige dag en prima fietsweer. Op de fietspaden langs de Rijn zie je nu alleen maar forenzen ik heb eigenlijk nog niet veel vakantie fietsers gezien. Net voorbij Bonn is het tijd voor ontbijt. Als je trouwens de binnenstad van Bonn wilt bekijken moet je behoorlijk van de route afwijken Bonn ligt dan wel aan de Rijn voor binnenstad moet je een aardige detour maken.
Eenmaal voorbij Bonn zie je de bergen langs de Rijn verschijnen dat maakt het uitzicht nog mooier. Er staat we een redelijke zuiden wind dus iets harder trappen dan anders maar dat is misschien ook een goede training voor de Alpen aan einde van de week.
Het water van de Rijn staat hoog sommige stukken van het fietspad staan onder water maar het is nog wel te fiets.
Er zijn hier ook meer vakantiefietsers ik moet wel zeggen dat meerderheid van deze vakantiefietsers een e-bike hebben.
In Koblenz is het druk maar het is een mooie stad en dan zie ik alleen maar het deel langs de Rijn. De fietspaden langs dit deel van de Rijn zijn niet heel fijn, het zit vol met kuilen en scheuren.
In de buurt van Bingen heb ik een hotel geboekt. Ook hier was een antigen test noodzakelijk maar die kon ter plekke worden gedaan.
Ben benieuwd hoe het weer vannacht wordt volgens de lokale mensen en de weer-app moet het vanaf middernacht met bakken uit de lucht komen inclusief onweer en hagel. We gaan het zien ik zit prima in mijn hotel en kijk morgen wel hoe het ervoor staat.
De rit morgen gaat richting Hockenheim

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


6 reacties

  • Patrick

    Hi Peter, leuk je weer te volgen. Ik merk wel in de verhalen dat eten een belangrijk stukje van de reis is. Ik ben nieuwsgierig hoe de appeltaarten met sahne smaken,……haha.
    Ik hoop dat je fiets heel blijft en wens je nog veel leuke en veilige km’s toe.

    • Ja mooi hè, ik doe ook maar een paar dingen: Fietsen eten en af en toe een foto maken..
      Fiets gaat als vanouds weer prima

  • Anoniem

    Hoppa, bijna 500km op de teller in 3 dagen. Ik zag op Strava trouwens dat je bij sommige stukken al je beste tijd scoorde (van 3 keer) dus de route moet inmiddels wel beetje bekend zijn. Is die covid test voor toegang Oostenrijk? Ik zal maar eens gaan uitzoeken hoe dat zit voor route Parijs.
    Veel plezier vandaag in ieder geval.

    Groeten Reinier

    • Hallo Reinier.

      Zeker langs de Rijn ben ik al een paar keer geweest maar ben niet echt bezig om mijn snelst als ik maar lol hebben dat vliegtuig op 6 augustus haal.
      De situatie mbt COVID is in Duitsland nog interessanter daar variëren de regels per deelstaat. Ik heb geen idee wat nu wel en niet geldt. 2 vaccinaties waarbij de oudste 14 dagen geleden is, is het veiligst. Dat duurt bij mij nog een week.

  • Joyce

    Pragtige foto’s Peter, ek kan sien jy geniet elke dag.
    Lekker slaap in die hotel, hoop nie dit hael if reen nie.
    Mooiloop.