Dag 7: Muhlhausen naar Flintsbach am Inn

Vanaf vandaag ga ik niet meer via de Romeinse Lines route, het stuk naar München heb ik zelf gepland. Eigenlijk daar de route parallel aan de Autobahn A8 (Ulm-München).
Het is heuvelachtig en zeker in het begin van de ochtend is er veel verkeer. Ik fiets wel op een fietspad dus heb eigenlijk weinig last van het verkeer.
Dat weekje fietsen zorgt er wel voor de je makkelijker al die heuvels op gaat, met de Alpen in het vooruitzicht is dat misschien maar goed ook.
Om iets voor 10 was ik aan de rand van München maar voordat je dan eenmaal bij de
Marienplatz bent moet je nog wel een dik half uur fietsen. Een weg met heel veel stoplichten en veel trottoirs dus elke keer met die zware fiets “ stoepje af en weer stoepje op”. Ik heb heel kort even in het centrum gelopen. Het was enorm druk.
Na een kopje koffie ben ik verder gereden maar eerst maar eens München uit zien te komen richting Rosenheim .
In eerste instantie had ik een prima route richting Rosenheim maar het werd drukker en drukker enorme vrachtwagens raasden voorbij tijd voor een plan B. In Bruckmühl ben ik gaan lunchen en gekeken naar een andere route. Die route was er, langs een rivier maar weer een kiezelpad. De route toch maar gefietst en zonder problemen. En dan…. zie je de Alpen en hoe dichterbij je bent de indrukwekkender het wordt. Geen wolkje aan de lucht dus een fantastisch uitzicht.

Ik heb er alweer een week opzitten ruim 1100 km gefietst en ongeveer 4000 hoogtemeters gemaakt, de week is omgevlogen. Lichamelijk gaat het prima, moet wel zeggen dat ik ‘s avonds minder vermoeid ben. de drie heel warme dage (zondag, maandag en dinsdag) waren wel zwaar afgelopen dagen is de temperatuur wat omlaag gegaan is is het veel beter uit te houden. Veel stoppen en veel drinken is het motto. Een lekker band maar voor de rest geen problemen met de fiets. De Limes route is een aanrader, hoewel ik voor de beginnende fietser vanaf Nijmegen langs de Rijn blijven rijden en zou niet via Venlo gaan. Dat is veel zwaarder.

Komende week gaat het naar de Adriatische kust, ik kijk uit naar de komende 3 dagen door Oostenrijk, stukje Italië en Slovenië. Het zal flink klimmen worden maar per dag ga ik wat minder kilometers fietsen. Dus morgen Oostenrijk in, laat die apfelstrudel en schnitzel maar komen .

Hier is de link naar de gereden route en de samenvatting Haarlem – Corfu Griekenland (2019)

6 reacties

  • Gabby

    Mooie foto’s. Is dat Mariënplatz?

    • Ja klopt dat is Marienplatz, helaas stonden de twee torens in de steigers en het was verschrikkelijk druk.

  • Patrick wouters

    Hi Peter,

    Mooie routes en leuke verhalen!
    Succes in Oostenrijk en houd vol!
    Neem maar een grote schnitzel roomsaus, die heb je verdient!!

  • John

    Ziet er allemaal mooi uit broer, zelf maar weer naar Zandvoort gefietst, en terug. Was superdruk en heel warm. Nu in de tuin voor wat verkoeling. Morgen tennisles van Rutger. Kortom hier is alles hetzelfde. Geniet van je reis en vakantie.