Dag 9: Colico naar Sirmione

Het bleef vannacht niet bij storm en onweer rond een uur of 10 begon het flink te regenen. Maar gelukkig toen ik wakker werd was het droog alleen was de tent nog nat maar dat droogt wel weer.
Langs het Comomeer barst het van de tunnels. In sommige mogen fietsers wel in andere weer niet, er is een lange tunnel naar Lecco daar mogen fietsers niet in dan moet je met de veerboot naar de overkant en vandaar verder fietsen. Net toen ik de veerboot af fietste kwam de regen met bakken uit de lucht het onweerde met enorme flitsen en harde knallen. Tijd voor een cappuccino (Het werden er drie). Na een uur schuilen besloot ik toch maar door te fietsen het onweer was weg maar het regende nog wel flink. Fiets en mezelf ingepakt en fietsen naar.
Het was voorzichtig fietsen de weg was spekglad onderweg moest ik nog door 2 tunnels van elk 2 km langs licht aan want de tunnels waren niet al te best verlicht.
Na een uurtje fietsen wordt het droog en zag ik achter me enorme donkere wolken tussen de bergen rondom het Comomeer. Bij Bergamo kan de regenkleding weer weg.
Door de regen heb je weinig oog voor de omgeving, maar toen het droog was had ik heel lang het gevoel dat door een langgerekt industrieterrein fietste, er waren heel weinig fotomomentjes. Pas vanaf Brescia werd het leuk dat was ongeveer 30 km voor mijn eindbestemming van vandaag Sirmione aan het Gardameer.
Overigens is de camping waar ik momenteel zit heel populair bij Nederlanders altijd handig als je een hamer nodig hebt om de haringen in de grond te slaan. Morgen ga ik naar het zuiden naar Ferrata.

En hier weer de link naar de Garmin track

4 reacties

  • Hans Slegers

    Ha die Peter, elke dag jou ervaringen is en blijft geweldig en fascinerend om te lezen. Petje af , want het blijft een bijzondere prestatie. Ik zit op een heerlijk terras in Oostenrijk. Samen met Moniek aan een bailey ook aan het nagenieten van bijzondere dag. Heel veel succes de komende dagen . Groetjes, Hans en Moniek

    • Hallo Hans en Moniek, De afstand is te groot om even langs te fietsen Haha.
      Geniet van jullie vakantie, Gr Peter

  • Ger Valk

    Peter,
    Wat een slecht weer heb je,echt sneu.
    Hoop dat je wat beter weer tegemoet gaat,anders toch effe bijkomen in een hotelletje.
    Vind het wel klasse een marinier is er jaloers op Peter.
    Is genieten je verhalen te lezen.
    Groetjes ga je goed

    • Hallo Ger, in Nederland fietsen we toch ook als het regent 🙂 ik heb wel voor vandaag een hotel en Ferrara geboekt vanavond gaat het weer spoken. Btw ik heb het ooit gered tot soldaat der eerste klasse meer zat er niet in. Gr. Peter