Dag 8: Churwalden naar Colico (Comomeer)

Afgelopen nacht was de eerste koude nacht, 7 graden. Ik heb voor het eerst in de slaapzak geslapen en ook ’s morgens was het even aanpassen fietsjack en…..handschoenen aan. Maar er is straks tijd genoeg voor de warming up. Ik was amper onderweg of ik zat al op mijn allerkleinste verzet die klim ging door tot ik op 1550 meter hoogte was. Het uitzicht was fantastisch het is onbewolkt alleen wat mist rond meertjes en veel koebellen.
Direct na de eerste klim was er een bakkertje, tijd voor ontbijt koffie met een broodje kaas.
Deze route is best wel gunstig soms een flink lange klim dan weer een stukje relatief vlak en regelmatig een stop voor het een of ander. Omdat je het einde niet wist had ik wel bij iedere bocht toch een klein beetje de hoop dat daar de top was, nou dat duurde nog even.
Uiteindelijk was ik rond 1 uur bij de top van de Julierpass op 2284 meter hoogte. Ik had 45 km gefietst en er ongeveer 6 uur over gefietst, in Duitsland had ik er meestal rond 12 uur het dubbele opzitten, maar goed vandaag had ik ook maar 130 km gepland.
Dan is het bergafwaarts, zeker in het begin was het heel stijl. In de Grisons vallei was het vlak vanwege de meeren die daar zijn, daarna was het heel lang stroomafwaarts dat was super niet te stijl en dat koste nauwelijks kracht.
Om drie uur was ik de grens met Italië gepasseerd daarna ben ik in Chiavenna een echte Italiaanse pizza gaan eten.
Het laatste stukje veranderde het weer er kwam een flinke storm opzetten en het werd snel bewolkt. Ik heb mijn tent in Colico aan het Comomeer neergezet. Maar afwachten wat het vannacht gaat doen.
Morgen naar het Gardameer, waarschijnlijk niet zo boeiend als de rit van vandaag. Vandaag was wel een pareltje. Oh als je niet van bergen houdt dan moet je de foto’s maar even overslaan.

En hier weer de link naar de Garmin track

9 reacties

  • Rob v gool

    Wat een geweldige route heb je weer uitgekozen peter. Als het kan ga ik volgend jaar mee als je dan maar wel een bagagedrager op je fiets heb zitten. . Ik kijk uit naar de rest van je reis en heel veel plezier nog de komende dagen. Gr rob

    • Hallo Rob, dat met die bagagedrager gaat hen niet worden. Ik zag hier wel veel van die turbo eBikes misschien is dat wat. De omgeving is echt fantastisch. Gr. Peter

  • Anoniem

    Na 5 jaar
    Zwitserland bekend terrein al moet ik bekennen dat ik wel vanuit Zwitserland naar Nederland ben gefietst en ook naar Churwalden maar richting Italie ging per auto! Veel succes, Godfried

    • Hallo Godfried, Leuk dat je de verslagen weer volgt.
      Het was voor mij de eerste keer dat ik in Zwitserland heb gefietst. Fantastisch fiets land, goede aanwijzingen prima geregeld.

  • Ronald Wijers

    Ha, Peter, ik volg je weer op de voet. Wat een prachtige verslagen en wat een schitterend site.
    Chapeau voor de koninginnenrit!

    • Hallo Ronald,
      Leuk dat je me weer op de voet volgt, volgende keer een stukje meefietsen?
      De website was ook eigen belang dit is zoveel eenvoudiger om mijn verslagen en vooral de foto’s te plaatsen. Gr. Peter

  • Jelle

    Hi Peter,

    Mooi zeg die bergen, en ook die foto van dat meer met mist, een topper! De pizza zag er ook zeer smakelijk uit!
    Ik krijg ook echt zin in vakantie!
    Succes in Italië

    Groet,
    Jelle

  • M@rry

    Ik wilde die laatste bocht al ongeveer halverwege zien bij het 3 landenpunt……… Echt respect voor wat jij doet!
    Zijn er overigens mensen die niet van bergen houden? Als er iets machtig mooi is, zijn het de bergen wel. Zowel met als zonder sneeuw! En wat een prachtige koeien hebben ze daar.

    • Hallo Marry, leuke dat je het weer volgt.
      ja die koeien waren leuk, die stonden me zo aan te kijken denkende “die is gek” 🙂