De Route

Over ongeveer 2 weken op maandag 19 Juni gaan het weer beginnen de fietsvakantie dit jaar naar Kalamáta op de Peloponnesos in Griekenland. Voor mijn gevoel is dit de langste afstand ooit gefietst maar qua kilometers is het eigenlijk hetzelfde als vorig jaar rond de 3000 km (2845 km om precies te zijn).

Dit jaar een ook nieuwe website waarmee ik iedereen hopelijk beter op de hoogte kan houden ook alle vorige reisverslagen zijn hier ook te vinden. Meer informatie over de nieuwe layout vind je hier.

De route gaat dit jaar weer via de Rijn, dat heb ik al een aantal keer tot Frankfurt gefietst, maar dit jaar volg ik de Rijn tot Zwitserland.(Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Mannheim, Straatsburg, Bazel).
In Zwitserland gaat het dan verder via Zurich en Chur, dan de Alpen over naar Italië.
In Italië gaat het via Bergamo, de zuidkant van het Gardameer en Ferrera naar de oostkust van van Italië. Dan via de Adriatische oostkust naar de onderkant van de laars (Bari). In Bari neem ik de nachtboot naar Igoemenitsa in Griekenland.
In Griekenland gaat de rit verder langs de kust naar Patras op de Peloponnesos en daar ook weer via de kustlijn van de Ionische Zee naar Kalamáta.

Op donderdag 13 Juli is mijn vlucht naar Schiphol ook dit jaar weer met Transavia omdat ik daar de beste ervaringen mee heb als het gaat om het vervoer van de fiets.

Ik heb gepland om dit in ongeveer 18 dagen te fietsen, dat is gemiddeld 160 km per dag. Ik heb 6 “reserve” dagen die ik afhankelijk van de situatie ga invullen, maar dat kan ook zijn dat ik in Griekenland 6 dagen aan het strand ga liggen 😀⛱.

Er zullen waarschijnlijk niet veel hoogte meters gemaakt hoeven te worden, alleen wat rond de alpen. De rest van de route is relatief vlak (denk ik).

Op de onderstaande kaart staat de exacte route (je kan tot straat niveau inzoomen)

Ik zal hoofdzakelijk op campings overnachten, en eten doe ik in restaurantjes en barretjes, ik fiets ook dit jaar weer business class 😉 en ook dit jaar is het motto weer. Het is geen wedstrijd en de enige echte deadline is de vlucht naar Amsterdam op Donderdag 13 Juli.

Het wordt weer een mooie rit en Ik heb er ongelooflijk veel zijn in en ik zal mijn best doen om ook dit jaar weer leuke verslagen te schrijven.

10 reacties

  • Hans Slegers

    Ha die Peter, ongelofelijk veel fiets plezier toegewenst en ga vooral genieten. Ik ga alle belevingen en ervaringen zeker weer nauwlettend volgen. Toi, toi, toi

    Groet,
    Hans

  • Jelle

    Hi Peter,

    Ziet er inderdaad lang uit. Mooie uitdaging weer, 160 km per dag… Alsof het niets is 🙂
    Het lijkt wel een grote wielerronde qua afstand en kilometers per dag.
    Heel veel succes, plezier en veilige fietskilometers toegewenst!!!

    Groet,
    Jelle

    • Hallo Jelle,

      Bedankt, ach en die kilometers dat valt allemaal wel mee (toch).
      Leuk dat je het weer volgt.

      Groeten Peter

  • M@rry

    Hoi Peter,
    Ik wacht weer met smart op je reisverslagen. Is elk jaar weer een genot om te lezen! Alvast veel fietsplezier.
    Groetjes,
    M@rry

    • Halllo Marry,

      Dankjewel!
      Ik ga mijn best doen om er weer wat leuks van te maken, met de nieuwe site en layout zal het een stuk makkelijke zijn om leuke verslagen te maken.

      Groeten Peter

  • Chris Bos

    Hoi Peter,

    Een goede start vandaag, begint alvast met subtropische temperaturen! We gaan je weer volgen hier vanuit Zoeterwoude.
    Veel succes en een veilige reis!

    Gr. Chris

    • Goedemorgen Chris, net vertrokken zot nu aan een kopje koffie met aardbeientaart. Vanmorgen maar geen jas aangedaan. Leuk dat je het weer volgt we gaan er wat leuks van maken.

  • Jacques

    Hallo Peter,

    Het kan je nooit warm genoeg zijn…. Nu dat komt dan even heel goed uit 😉
    Mooie site. Leuk om je op deze manier weer te kunnen volgen. Heel veel plezier en hou alles heel.

    Groet,
    Jacques

    ps: ben benieuwd naar het team gemiddelde over een week….

    • Hallo Jacques, ja ik roep altijd het kan nooit te warm zijn maar een langzame opbouw van de temperatuur zou ook wel fijn zijn
      Mbt de stappen hoop ik dat het door de controles komt