Dag 7: Gartow naar Egestorf

Afgelopen nacht wat regen gehad, niet veel maar genoeg om de tent nat in te moeten pakken. Het was overigens niet koud de afgelopen nacht ik het alleen onder het laken gelegen.
Mooi op tijd kunnen vertrekken rond 6:30.
Eerste stuk langs de Elbe was weer heel erg mooi maar het begint een beetje meer van hetzelfde te worden. Ik dacht dat muggen niet ’s morgens actief waren, niet dus werd tijdens het afbreken van de tent helemaal lek geprikt volgende keer ’s morgen na het opstaan goed insmeren.
Na ongeveer 2 uur fietsen veranderd het fietspad weer in een off road pad met grind en zand. Dit was niet een klein stukje maar tientallen km’s met stukken waar je 14 % moest klimmen. In de bossen kwam daar nog bij dat het vergeven was van de vieze vliegen niet erg motiverend.
Het was ook met name proberen de fiets heel te houden, dit had niets meer met fietsen te maken. Na een, zoals gebruikelijk, lekker ontbijt besloot ik maar op mijn eigen manier langs de elbe te rijden en dat ging veel beter en sneller. Wel bleek dat mijn plastic Heineken tas door dat gehobbel onderweg van mijn fiets was gevallen weg tas met inhoud die volgens mij bestand uit 2 flessen drinken en mijn brillenkoker mijn landkaart van de Slegte en de rekening van de vorige camping.
Door al dat trappen en schakelen was voor het eerste mijn ketting eraf gelopen, die zat er zo op maar ja weer vieze handen. Bij de lunch moest ik kiezen, ga ik de Elbe over of blijf ik aan de westelijke kant. Omdat ik aan de oostkant in een straal van 50 km geen camping vond ging ik dus naar het westen om Hamburg heen en de Elbe route vaarwel gezegd.
Lunch was prima een fitness salade maar daar zat een gepofte aardappel bij die met de saus nou niet echt light te noemen was, hij smaakte mij prima.
Leuke camping gevonden met zwembad wel wat koud maar met een lekker zonnetje prima om de spieren eens tot rust te laten komen er waren ook ligstoelen waar ik nog een uurtje heb gelegen

Op de camping kon je erg goed eten, goulashsoep, vegetarische Penne met champignons en rode uitjes en hete kersen met ijs als dessert.
Weer was weer prima half bewolkt met een dreigende lucht maar ik heb geen regen gezien. ’s avonds waren alle wolken weg. Fietsen ging prima spierpijn wordt steeds minder ook pijn aan het zitvlak gaat steeds beter. Morgen richting Bremen ik denk dat ik in dit tempo vrijdag of zaterdag thuis ben.
De link naar de Garmin track