Dag 10: Lesperon naar St-jean Pied de Port

Dacht ik toch dat uit dat enorme bos onder Bordeaux was, het tegendeel was waar, nog zeker 60 lang alleen maar die naaldbomen tot aan het plaatsje Dax. Daar veranderde het landschap en kwamen de eerste heuvels weer in zicht. En als ik moet kiezen tussen die naald bomen en heuvels dan absolute de heuvels. De heuvels werden hoger en hoger weet niet precies waar de Pyreneeën beginnen maar de heuvels werden bergen. Wat vervelend was dat stukken via een doorgaande weg liepen dat was dus flink oppassen. Zat ik mij onderweg nog te bedenken dat ik zeer weinig Compostella wandelaars en fietsers gezien heb (maar 3 personen) kom ik toch in het centrum van Santiago de Compostella terecht in het dorp “St-jean Pied de Port” er rijdt zelfs een treintje om toeristen rond te leiden. St-jean Pied de Port ligt in Frans Baskenland.
De link naar de Garmin track


2 reacties

  • Leo

    ziet er goed uit en gaat de goeie kant op. Afgelopen vrijdag de teambuilding gehad met 2CV (eendjes) over de dijkjes in het Zaan. Ook een beetje Frans toch en bijna hetzelfde als met de fiets door de bocht (2 wielen)
    Succes in week 2

  • Joost

    Ha Peter, goed dat het tot nu toe allemaal succesvol verloopt. Veel plezier in de komende weken met je speurtocht naar Engels sprekende Fransen.