Dag 10: Marciac naar Laruns

Vandaag een relatief eenvoudige dag omdat ik nog niet de Pyreneeën over wil (iets te veel op een dag). Het weer is goed voor het fietsen het is bewolkt en rond de 20 graden. Betekent wel dat het uitzicht wat beperkt is maar ik heb genoeg foto’s van graanvelden.
De weg naar Pau is heuvelachtig maar niet zo dramatisch als de route gisteren. Rond half 11 in Pau, de fietsroute naar het centrum ging verrassend goed, vaak is het een probleem om in het buitenland met de fiets een grote stad in te komen vanwege alle ringwegen. Pau zelf is niet zo heel groot en heeft een oude en nieuwe binnenstad. Na wat foto’s en een kopje koffie ga ik verder. Ook de weg naar Spanje door de Pyreneeën is prima te fietsen er is een strook van ongeveer 1 1/2 meter voor fietser en er is weinig verkeer. Voor lunch was ik deze keer wel op tijd:-). Eigenlijk een prima systeem de kleine restaurantjes hebben een vast middagmenu meestal tussen de 10€ en 13€ drie gangen.
Ik fiets door tot de laatste camping voor de Frans/Spaanse grens ongeveer 35 km voor de grens het dorpje Laruns. Tot nu toe is er nog niet serieus geklommen ik ben op 500 meter hoogte en de top in de route ligt op 1800 meter. We zullen het morgen wel zien.
De link naar de Garmin track