Dag 4: Hainrode naar Leipzig

Het was mistig toen ik s’morgens weer op de fiets stapte, vandaag is Leipzig het eindpunt. Laatste stukje Herz gebergte ben ik rond 10 uur voorbij daarna is het zo goed als vlak. Zo’n 30 km voor Leipzig wordt het al druk op de weg en misschien zijn er meerdere wegen naar Rome, is zijn slechts een heel beperkt aantal wegen die vanuit het westen naar Leipzig gaan. Dus dan maar een uurtje naast het drukke verkeer rijden.
In Leipzig aangekomen zijn er weer fietspaden, daarnaast heb je in Duitsland het fenomeen dat je op bepaalde stukken op het voetpad mag fietsen, dat klinkt leuk maar met 20 kg bagage elke keer de stoep op en af is ook niet alles. Ik blijf dan ook maar gewoon op de weg fietsen.
Rond 2 uur was ik in het centrum van Leipzig.
De stad Leipzig heeft een fantastisch mooi oud centrum je kan er leuk wandelen en er zijn heel veel terrasjes. Toen ik op een terrasje wat ging drinken vertelde iemand mij dat er zwaar weer op komst was, regen, bliksem zware windstoten en hagel. Toen mijn tent stond bleek dat die weer voorspelling bijna goed was alleen de hagel ontbrak. Na een uurtje was het weer droog en scheen de zon weer, maar kijken wat het weer morgen brengt. Morgen via de Elbe naar Dresden, een relatief klein stukje van 110 km.
De link naar de Garmin track


3 reacties

  • Kitty

    je verslag is weer beeldend. Ziet er weer goed uit. Geniet!

  • Godfried Meijer

    Peter opgepast hier liggen van die hele grote,platte keien langs de Elbe. Veel plezier, Godfried

  • Leny en Piet

    Ha die Peter. Een beetje jaloers ben ik wel. Heerlijk de hele dag op de fiets. Mooie route en mensen ontmoeten. Wel apart om de Oost-Duitse grens over te gaan en er is eigenlijk niets te zien. Geniet van het fietsen en Praag is een fantastische stad om te vertoeven. Groet Piet en Leny