Dag 18: Borgaria naar Rome

Vandaag het laatste stukje en voor mijn gevoel was het niet zo ver. Maar dat laatste stukje heeft toch iets speciaals, de laatste dag met de mooie vergezichten, de geur van het landschap tsja maar eerst moet er nog wel gefietst worden. Degene die dit deel van de route heeft uitgezocht had vast zoiets van “laat het een waardig afscheid van het klimmen zijn”. Er zijn veel wegen naar Rome en dit is zeker niet de eenvoudigste.
De route ging langs Poggiolo, Montebuono, San Polo, Ponzano Romano, Fiano Romano, Prima Porta en dan Roma. Het landschap veranderde van velden met zonnebloem velden naar luxe landhuizen, naar nieuwbouw wijken. Rond 1 uur was ik bij de camping aan de rand van de stad 10km van het centrum verwijderd.
Na de lunch ben ik op de fiets gestapt om eens te kijken hoe je op een beetje veilige manier in het centrum komt. Van internet had ik een route geplukt en wat blijkt na 5 minuten kom ik bij een fietspad naast de rivier en dit pad gaat bijna in één stuk door naar het Sint Pieters plein zonder ook maar één druk stuk weg te hebben gehad perfect. Vandaar kan je eenvoudig naar alle andere bezienswaardigheden. Na wat te hebben rondgekeken ben ik weer terug gefietst de komende vier dagen heb ik voldoende tijd om alles te bekijken. Vrijdagmorgen vlieg ik weer terug naar Nederland.
Als ik thuis ben zal ik de foto’s bijwerken en nog een samenvatting schrijven van deze leuke en indrukwekkende maar soms ook zware fietstocht.
De link naar de Garmin track


4 reacties

  • Marry van Kuijk

    Hoi Peter,
    You made it! Wat was het weer een genot om van je verhalen te genieten. Veel plezier de komende dagen in Rome, maar dat zal geen probleem zijn, want het schijnt daar mooi te zijn. Geniet daarnaast nog van de laatste cappuccino’s en het lekkere eten!
    Groetjes,
    M@rry

  • Jelle

    Hoi Peter,
    Fijn dat je er bent en mooi dat je de laatste dagen het “rustiger” aan hebt kunnen doen. Heel leuk verslag, vaak met een glimlach gelezen 😉
    Geniet ze!
    Groet,
    Jelle

  • John Hunter

    Good to see you made it safely to Rome.
    John

  • Godfried Meijer

    Peter proficiat! Geniet van Rome en goede terugreis gewenst! Godfried