Dag 6: Feldkirch naar Nauders

De afgelopen nacht heeft het flink geonweerd met een aantal flinke buien, maar toen ik wakker werd was het droog en kwam de zon al weer tevoorschijn.
Vandaag staat DE bergetappe op het programma met een klim naar 1800 meter hoogte.
De rit begon op 800 meter hoogte en heel langzaam (op het middelste blad) ging het omhoog.
Vandaag geen muziek in mij oor ik had meer dan genoeg afleiding. Omdat het helder weer was kon je alles goed zien.
Na het ontbijtje buiten bij een bakkertje ging het verder en na 2 uur fietsen zat ik op 1400 meter hoogte met een nog mooier uitzicht. Dan was daar de Altberg pas, de weg ging met 5 lange slingers naar een hoogte van 1800 meter. Eerst nog maar even wat gedronken en dan ketting op het binnenste blad en gaan. De ketting is niet meer van dat blad af geweest, de laagste versnelling voor 45 minuten achtereen, het was enorm stijl en dat met 20 kg bagage achterop moest je oppassen dat je voorwiel niet van de grond afkomt.
Eenmaal boven was er veel voldoening, zeker ook met het idee “dit is het voor vandaag, de rest gaat bergaf”. Nou dat was dus fout, er kwamen nog 2 van dat voor passen waarbij relatief snel een hoogte verschil van 400 meter overbrugd moest worden op een korte afstand. Er waren wel afdalingen en die waren natuurlijk wel relaxed. Voor mij was het al duidelijk, ik vind bergen veel leuker dan heuvels, daar was vandaag een mooi voorbeeld van. De foto’s zullen jullie hopelijk hetzelfde beeld geven.Net voor de Italiaanse grens ben ik gestopt. Het was mooi geweest voor vandaag, morgen Italië in.
De link naar de Garmin track


Een reactie