Dag 4: Vic-sur-Seille naar Hurecourt

Nat en koud maar uiteindelijk zon. Dat is de samenvatting voor vandaag.
De afgelopen nacht heeft het zwaar geonweerd met flinke regenbuien en zware storm. Dat begon allemaal toen ik net in de mijn tent lag. De tent bleef staan en alles bleef (bijna) droog. Toen ik ’s morgens opstond regende het niet gauw heb ik alle spullen ingepakt alleen de tent was drijfnat en ook 5 kilo zwaarder. Eenmaal aan het fietsen begon het meteen weer te regenen en ik had het ook erg koud. In Luneville ben ben ik gestopt bij een bakkertje en daar wat heerlijke Franse broodjes gekocht.in de regen is het Franse landschap toch een stuk minder mooi. Aan het einde van de ochtend kwamen er langzaam opklaringen en werd her warmer.
Met die donkere wolken kon ik wel mooie foto’s maken maar een zonnetje is toch leuker.
Zowel met de koffie als met lunch zat ik tussen de mensen die op paarden aan het gokken waren de nationale zondag activiteit?
Uiteindelijk aan het einde van de middag bij een Nederlandse camping beland met TV dus Nederland – Mexico gekeken tsja en dan in de laatste minuten winnen dat kan natuurlijk niet beter.
Weet iemand wat ze in Frankrijk met een cappuccino bedoelen, ik heb al een keer koffie met slagroom gehad en vandaag iets van chocomelk met slagroom, het kan natuurlijk ook mijn Frans zijn.
De link naar de Garmin track


2 reacties

  • Rob van Gool

    Hè Peter.
    Prachtig dat je weer onder weg bent op de fietspaden van Europa en ook is het erg leuk om je verslagen weer te volgen hoe het je vergaat in het slechte en goede weer tijdens je fietstocht.
    Als je niks meer ziet om dat je pony voor je ogen hangt kan ik wel langs komen want ik werk toch halve dagen. Veel plezier en tot het volgende verslag.
    Gr. Kappertje rob

  • M@rry

    Hoi Peter,
    Hier in Spanje is het heerlijk weer. Een goed vooruitzicht dus na al dat slechte weer. Heb wel in meer landen koffie met slagroom gehad, terwijl ik cappuccino had besteld. Zelfs hier in Spanje, dus ik kijk daar niet meer van op. Hopelijk ga je snel wat beter weer krijgen!
    Gr. M@rry